lunes, 29 de abril de 2013

ATENCIÓ AL DOL I A LA PÈRDUA DES D'UN MODEL INTEGRATIU RELACIONAL


UNA TAREA IMPORTANTE DE NUESTRA ASSOCIACIÓ VIU LO REIKI. LA VIA DEL REIKI, ES LA FORMACIÓN CONTINUADA EN REIKI Y OTRAS TERAPIAS BIOENERGÉTICA PARA CONSOLIDAR AÚN MÁS NUESTRO GRADO DE EXCELENCIA EN NUESTRA LABOR DE SERVICIO Y VOLUNTARIADO SOCIO-SANITARIO. 
TAMBIÉN CREEMOS ES UNA OBLIGACIÓN NUESTRA FORMACIÓN SOBRE TEMÁTICAS QUE ESTÁN VINCULADAS CON NUESTRO SERVICIO DE VOLUNTARIADO.
ESTE ES EL MOTIVO QUE SOCIOS DE VIU LO REIKI ACUDAMOS A ESTE INTERESÁNTISIMO SEMINARIO.
LA FORMACIÓN ES IMPORTANTE PARA SABÉR QUÉ ESTAMOS HACIENDO Y CON QUIÉN ESTAMOS TRATANDO... Y COMO PODEMOS AYUDAR, SER ÚTILES Y SENTIRNOS BIEN POR LA LABOR BIEN REALIZADA.



PROGRAMA

1. ÀREA DE CONSCIENCIACIO PROFESSIONAL

Afrontant una malaltia d’amenaça vital: revisió del model de E. Kubler-Ross.- Mecanismes d’afrontament en malalts terminals:- Aspectes ètics de la negació.- Principis d’intervenció psicosocial amb moribunds.-

Els vincles afectius: les pèrdues i el dol.- Les tasques en el procés de dol.- Dol difícil: factors de risc i prevenció.- El dol desautoritzat.- Símptomes i conductes de dol no resolt.-

Les emocions: bases neurològiques i funció estratègica.- Elaboració de l’impacte emocional.- Condicionaments en l’expressió de dolor emocional.- Emocions difícils.- Dolor i transformació.

2. ÀREA DE TÈCNIQUES D’ASSESSORAMENT ASSISTIT

La relació d’ajuda..- Fonaments de la relació de suport.- Principis d’intervenció.- Habilitats d’escolta i empatía.- Situacions de comunicació difícil: contenció del dolor i l’enfaament.- Límits en la relació d’ajuda.

3. ÀREA DE CONSCIENCIACIÓ PERSONAL

Sensibilització personal en l’experiència de mort.- El dol del professional i les actituds en el treball.- La gestió de les emocions pròpies.- Tenir cura d’un mateix: prevenció de situacions d’estrès.

METODOLOGIA

El curs promou una experiència d’aprenentatge integrat. La metodologia es teòric-pràctic . L’aprenentatge serà principalment experiencial a traves de mètodes actius que promouen la participació directa dels estudiants. La pràctica d’habilitats és un ingredient essencial del curs. S’utilitzaran tècniques d’assessorament, dramatitzacions, supervisió de casos, grups de suport i reflexió personal, exercicis individuals i exposicions teòriques.



HORARI: 
Divendres: De 15 a 19h. i Dissabte De 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 19.00 h. (12 hores).

DIRIGIT A: 

Professionals que intervenen en l’atenció de malalts, gent gran, o persones en dol.
OBJECTIU: L’objectiu del curs es donar formació sobre els diferents aspectes en la relació d’ajuda en processos de pèrdua, i dol. També facilitar espais de reflexió personal sobre les pròpies pèrdues i el treball en les actituds. El curs proveirà als participants de tècniques terapèutiques d’intervenció i recolzament, i habilitats relacionals i d’escolta que permetin millorar les seves qualitats com a persones de suport.


DOCENT: 

Alba Payàs Puigarnau. Psicoterapeuta, Directora de l'Institut IPIR. Directora del Postgrau en Counseling de dol i pèrdues de la Universitat de Barcelona
Formació clínica psicoteràpia integradora: Metanoia Institute (UK), i Fundació Kubler-Ross (USA). Membre certificat de la IITA. Autora de : Las Tareas del duelo. Psicoterapia de duelo desde un modelo integrativo-relacional (Ed Paidos, 2010)

PREU DEL CURS: 40 €
PLACES DISPONIBLES: 30 places
DATA MÀXIMA D’INSCRIPCIÓ: 15 DE MAIG 2013
DATA MÀXIMA DE PAGAMENT: 17 DE MAIG 2013





No hay comentarios:

Publicar un comentario